Z przyjemnością informujemy, że przyznane zostało nam dofinansowanie na realizację projektu pn. Rozszerzenie działalności Restauracji LABA w Opolu (woj. opolskie) związane z wprowadzeniem nowej oferty dla klientów. - REGION 4.
Główne założenia przedsięwzięcia:
Projekt polega na rozszerzeniu działalności restauracyjnej o organizację eventów i imprez okolicznościowych "na wyłączność"- imprezy firmowe, eventy tematyczne, uroczystości rodzinne (np. chrzciny, komunie, imprezy jubileuszowe).
Cele / zadania:
Planowane przedsięwzięcie ma przede wszystkim na celu zwiększenie odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe, powodujące istotną zmianę dla warunków
prowadzenia działalności gospodarczej, a tym samym odbudowę stanu przed
kryzysu wywołanego COVID-19, wzrost ich produktywności, poprzez nowe usługi
oraz wiedzochłonności.Ponadto, odpowiada ono na cel inwestycji, jakim jest wsparcie w ramach KPOprzedsięwzięć MŚP mających na celu ROZSZERZENIE lub zmianę profiludotychczasowejdziałalności prowadzonej w sektorach: hotelarstwo, gastronomia, turystykalub kultura (HoReCa), czyli w sektorach najbardziej dotkniętych pandemiąCOVID-19 wPolsce.
Realizacja powyższych celów nastąpi poprzez:
-uruchomienie nowej oferty organizacji eventów i zamkniętych imprez okolicznościowych,
-dywersyfikację usług, bazującej na wysublimowanym, odpowiednio dobranymsprzęcie do obsługi imprez/spotkań, w celu zapewnienia niezapomnianychwspomnień i realnych"wysokich" wrażeń estetycznych wspieranych sąsiedztwemnatury,
-wprowadzenie cyfryzacji procesów zamawiania potraw i napojów.
Przedmiotem wsparcia będą przedsięwzięcia mające na celu zwiększenieodporności na sytuacje kryzysowe, a także rozszerzenie działalności Wnioskodawcy,obejmujące przede wszystkim:
1. adaptację budynku magazynowego na cele eventowo-gastronomiczne.
2. inwestycje w bazę usługową:
-zakup urządzeń niezbędnych do uruchomienia nowych usług związanych zobsługą imprez, profesjonalnym przygotowaniem oferty, organizacjaeventów i imprez okolicznościowych zamkniętych, cyfryzacja procesówzamawiania posiłków.
3. podnoszenie kwalifikacji pracowników -szkolenie związane z nabyciem nowejwiedzy i nowych umiejętności związanych z profesjonalną obsługą kelnerską ibarmańską większych grup klientów.
4. usługi rozwojowe (doradcze) na rzecz wspieranych MŚP: zlecenie wykonaniaanalizy dotychczasowego modelu biznesowego przedsiębiorstwa wraz z propozycjązmian w celu stworzenia nowego modelu uwzględniającego rozszerzoną działalnośćprzedsiębiorstwa.
Grupy docelowe:
Bezpośrednim odbiorcą wsparcia jest firma"K.B.J." BUKOWIEC-JĘDRZEJÓWKATARZYNA. Pośrednim odbiorcą jest klient indywidualny, grupowy, firmowy oraz instytucjonalny.
Efekty/produkty/usługi/korzyści:
Rozszerzenie oferty poprzez dodanie nowych usług do obecnie prowadzonej działalności.
Wartość przedsięwzięcia: 918 406,15PLN
Wartość dofinansowania z UE: 509 399,94 PLN
#KorzyściDlaCiebie
#NextGenerationEU
#FunduszeUE
PROJEKT HORECA
labanawyspie@gmail.com
Spacerowa 16, 45 064 Opole
/labanawyspie
48 786 298 128
Czynne codziennie 10:00 - 21:00 kuchnia czynna od poniedziałku do niedzieli do godz. 20:00