Z przyjemnością informujemy, że przyznane zostało nam dofinansowanie na realizację projektu pn. Rozszerzenie działalności Restauracji LABA w Opolu (woj. opolskie) związane z wprowadzeniem nowej oferty dla klientów. - REGION 4.

 

Główne założenia przedsięwzięcia:

Projekt polega na rozszerzeniu działalności restauracyjnej o organizację eventów i imprez okolicznościowych "na wyłączność"- imprezy firmowe, eventy tematyczne, uroczystości rodzinne (np. chrzciny, komunie, imprezy jubileuszowe).

 

Cele / zadania:

Planowane przedsięwzięcie ma przede wszystkim na celu zwiększenie odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe, powodujące istotną zmianę dla warunków

prowadzenia działalności gospodarczej, a tym samym odbudowę stanu przed

kryzysu wywołanego COVID-19, wzrost ich produktywności, poprzez nowe usługi

oraz wiedzochłonności.Ponadto, odpowiada ono na cel inwestycji, jakim jest wsparcie w ramach KPOprzedsięwzięć MŚP mających na celu ROZSZERZENIE lub zmianę profiludotychczasowejdziałalności prowadzonej w sektorach: hotelarstwo, gastronomia, turystykalub kultura (HoReCa), czyli w sektorach najbardziej dotkniętych pandemiąCOVID-19 wPolsce.

Realizacja powyższych celów nastąpi poprzez:

-uruchomienie nowej oferty organizacji eventów i zamkniętych imprez okolicznościowych,

-dywersyfikację usług, bazującej na wysublimowanym, odpowiednio dobranymsprzęcie do obsługi imprez/spotkań, w celu zapewnienia niezapomnianychwspomnień i realnych"wysokich" wrażeń estetycznych wspieranych sąsiedztwemnatury,

-wprowadzenie cyfryzacji procesów zamawiania potraw i napojów.

Przedmiotem wsparcia będą przedsięwzięcia mające na celu zwiększenieodporności na sytuacje kryzysowe, a także rozszerzenie działalności Wnioskodawcy,obejmujące przede wszystkim:

1. adaptację budynku magazynowego na cele eventowo-gastronomiczne.

2. inwestycje w bazę usługową:

-zakup urządzeń niezbędnych do uruchomienia nowych usług związanych zobsługą imprez, profesjonalnym przygotowaniem oferty, organizacjaeventów i imprez okolicznościowych zamkniętych, cyfryzacja procesówzamawiania posiłków.

3. podnoszenie kwalifikacji pracowników -szkolenie związane z nabyciem nowejwiedzy i nowych umiejętności związanych z profesjonalną obsługą kelnerską ibarmańską większych grup klientów.

4. usługi rozwojowe (doradcze) na rzecz wspieranych MŚP: zlecenie wykonaniaanalizy dotychczasowego modelu biznesowego przedsiębiorstwa wraz z propozycjązmian w celu stworzenia nowego modelu uwzględniającego rozszerzoną działalnośćprzedsiębiorstwa.

 

Grupy docelowe:     

Bezpośrednim odbiorcą wsparcia jest firma"K.B.J." BUKOWIEC-JĘDRZEJÓWKATARZYNA. Pośrednim odbiorcą jest klient indywidualny, grupowy, firmowy oraz instytucjonalny.

 

Efekty/produkty/usługi/korzyści:

Rozszerzenie oferty poprzez dodanie nowych usług do obecnie prowadzonej działalności.

Wartość przedsięwzięcia: 918 406,15PLN

Wartość dofinansowania z UE: 509 399,94 PLN

 

#KorzyściDlaCiebie

#NextGenerationEU

#FunduszeUE

 

 

 

PROJEKT HORECA

labanawyspie@gmail.com

Spacerowa 16, 45 064 Opole

/labanawyspie

48 786 298 128

Czynne codziennie   10:00 - 21:00      kuchnia czynna od poniedziałku do niedzieli do godz. 20:00